Splošna matura 2020


Spomladanski rok


V šolskem letu 2016/2017 je bilo v prvi letnik vpisano 192 dijakov.
V šolskem letu 2019/2020 je bilo v 4. letnik splošnega programa vpisanih 172 dijakov, 22 dijakov pa v zaključni letnik mednarodne mature (skupaj 194).
Med letošnjimi četrtošolci 1 od 172 ni uspešno zaključil 4. letnika.
K maturi je pristopilo 171 kandidatov, 2 nista uspešno opravila mature. Uspešnost naših dijakov je 98,83 %. V Sloveniji je bilo uspešnih 93,92 %.
Povprečno število doseženih točk naših rednih dijakov, ki so uspešno opravili maturo v spomladanskem roku je 21,77 (v Sloveniji 20,35).
V Sloveniji je bilo zlatih maturantov 280, od tega 11 z vsemi točkami.
Pri nas je bilo odličnih 16 (17), kar je 9,35 % naše populacije, slovensko povprečje pa znaša 5,03 % populacije.

Največje število točk pri SM iz Geografije (97 točk) v Sloveniji je dosegel dijak Job Stopar iz 4. B razreda.
Naši odlični maturanti:

  Priimek Ime Točke Razred
1. Žnidar Žan 32 4.B
2. Barba Matija 31 4.E
3. Gortnar Nika 31 4.F
4. Kuralt Vid 31 4.A
5. Lebar Hana 31 4.A
6. Lipovec Miha 31 4.F
7. Potočnik Helena 31 4.C
  Ravnihar Alin 31 IZBOLJŠEVANJE - lanski
8. Drakslar Iza 31 4.A
9. Arzenšek Maša 30 4.A
10. Dolhar Jakob 30 4.E
11. Marčun Miha 30 4.E
12. Meterc Tinkara 30 4.F
13. Roblek Nika 30 4.F
14. Stopar Job 30 4.B
15. Urh Tina 30 4.E
16. Kmetič Ajda 30 4.Č

Po ugovoru je 11 kandidatov izboljševalo uspeh, od tega sta dve postali zlati maturantki.

Uporabne povezave

2019 2020 2021
december januar februar
p t s č p s n
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.



Mednarodna matura
IB Diploma Programme

EU skladi

Erasmus

KRsKOLESOM

Šola za starše
Sodelujemo z:


Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies).  Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogocajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste sprejeli vse piškotke.
Ne strinjam se