Dosežki naše šole


27.06.2017

Na vsakoletni prireditvi med drugim pohvale za 535 bronastih, 92 srebrnih in 35 zlatih priznanj.

 

Avtorici: Mojca Lokar, prof., in Nataša Kne, prof.

Fotografija: Nataša Kne, prof.

 

V petek, 23. junija 2017, smo na prireditvi Dosežki naše šole podelili priznanja Gimnazije Kranj. Kranjski gimnazijci so se  udeležili veliko različnih tekmovanj iz znanja. Zbrali so kar 535 bronastih, 92 srebrnih in 35 zlatih priznanj. Odlični so bili tudi na državnih tekmovanjih, kjer zlatih priznanj ne podeljujejo.

Najvišje priznanje, Veliko plaketo Gimnazije Kranj, je prejel Aleš Globočnik iz 2. a za osvojeno srebrno medaljo na naravoslovni olimpijadi na Danskem.

Podelili smo tudi male plakete Gimnazije Kranj:

Malo plaketo je prejela Monika Podlogar iz 4. b, ki je  že tretjič osvojila zlato priznanje na državnem tekmovanju iz slovenščine in je že četrtič osvojila drugo mesto na državnem tekmovanju v atletiki v skoku v višino. Malo plaketo je prejela državna prvakinja iz slovenščine, in sicer Katarina Minatti iz 4. h.

Malo plaketo je prejel Tevž Lotrič iz 1. a, ki je državni prvak iz matematike in državni prvak iz naravoslovja ter je osvojil drugo nagrado in zlato priznanje na državnem tekmovanju iz fizike in zlato priznanje na državnem tekmovanju iz informatike za 3. mesto ter zlato priznanje na državnem tekmovanju iz kemije.

Gašper Lotrič iz 2. č je prejel malo plaketo za osvojeno drugo nagrado in zlato priznanje na državnem tekmovanju iz fizike, za osvojeno zlato priznanje na državnem tekmovanju iz informatike za 3. mesto ter za osvojeno zlato priznanje na državnem tekmovanju iz naravoslovja.

Malo plaketo je prejel Gregor Igličar iz 3. h za osvojeno prvo nagrado in zlato priznanje na državnem tekmovanju iz fizike in za zlato priznanje na državnem tekmovanju iz logike.

Malo plaketo sta prejeli državni prvakinji v poznavanju flore: Katja Konc in Neža Sodnik iz 3. a. Obe dijakinji imata v spričevalu tudi same petice.

Malo plaketo je prejela Neža Peternel iz 1. a, ki je državna prvakinja iz logike, na državnem tekmovanju iz kemije je prejela zlato priznanje za tretje mesto, v spričevalu pa ima zapisane same petice.

Jože Gašperlin iz 3. h  je prejel malo plaketo za odličen uspeh s samimi peticami in za drugo nagrado in zlato priznanje na državnem tekmovanju iz fizike.

Malo plaketo je prejela Ana Potočnik iz 3. h za odličen uspeh s samimi peticami in za osvojeno zlato priznanje na državnem tekmovanju iz biologije za 3. mesto.

Malo plaketo je prejel Jan Krajnik iz 2. c za odličen uspeh s samimi peticami in za osvojeno zlato priznanje na državnem tekmovanju iz slovenščine.

Taja Basaj iz 2. d je prejela malo plaketo za odličen uspeh s samimi peticami in za osvojeno zlato priznanje na državnem tekmovanju iz slovenščine.

Malo plaketo je prejela Ronja Čeferin iz 1. e za odličen uspeh s samimi peticami in za osvojeno zlato priznanje na državnem tekmovanju iz geografije.

Helena Potočnik iz 1. c je prejela malo plaketo za odličen uspeh s samimi peticami in za osvojeno zlato priznanje na državnem tekmovanju iz logike.

Malo plaketo so prejeli tudi dijaki, ki imajo odličen uspeh s samimi peticami v spričevalu:

Urša Žun iz 4. č,

Nina Štular iz 4. č,

Tilen Jelenc iz 3. h,

Katarina Kunčič iz 3. h,

Katarina Pikec iz 3. h,

Benjamin Štangar iz 3. h,

Natalija Tišler iz 3. a,

Pia Kravanja iz 3. d,  

Katra Bergant iz 2. b,

Brina Avsec iz 1. a,

Brina Skaza iz 1. c,

Zala Blaznik iz 1. č,

Tina Urh iz 1. e.

Priznanje Gimnazije Kranj za dosežke na tekmovanjih iz znanja so prejeli:

Karmen Jošt iz 2. c  za osvojeno zlato priznanje na državnem tekmovanju iz slovenščine,

Zala Julija Kavčič iz 3. č  za osvojeno zlato priznanje za 2. mesto na državnem tekmovanju iz angleščine,

Sonja Debevc iz 3. č  za osvojeno zlato priznanje s 4. mestom na državnem tekmovanju iz angleščine,

Vita Naglič iz 1. a za osvojeno zlato priznanje na državnem tekmovanju iz logike,

Žan Žnidar iz 1. b za osvojeno zlato priznanje na državnem tekmovanju iz informatike, Job Stopar iz 1. b za osvojeno zlato priznanje na državnem tekmovanju iz geografije (13. mesto). Job se bo poleti udeležil tudi geografske olimpijade.

Jure Kemperle iz 3. a za osvojeno zlato priznanje na državnem tekmovanju iz biologije s četrtim mestom,

Maj Mohorič iz 3. h  za osvojeno zlato priznanje na državnem tekmovanju iz zgodovine,

Miha Mitič iz 3. h za osvojeno zlato priznanje na državnem tekmovanju iz matematike,

Gašper Košir iz 1. b za osvojeno zlato priznanje na državnem tekmovanju iz logike in zlato priznanje na državnem tekmovanju iz kemije,
Katja Kranjec iz 2. a za zlato priznanje in 2. nagrado na državnem tekmovanju iz matematike ter zlato priznanje na državnem tekmovanju iz kemije
.

Dijaki četrtega letnika so za svoje udejstvovanje prejeli 82 zahval. Dekliški pevski zbor Gimnazije Kranj si je zaslužil priznanje za osvojeno zlato priznanje na mednarodnem tekmovanju otroških in mladinskih pevskih zborov YoungBohemia v Pragi. Priznanje Gimnazije Kranj so prejeli športniki, ki so na državnem prvenstvu srednjih šol stali na stopničkah za zmagovalce.  V športnem plezanju Mia Krampl iz 2. e  za 2. mesto v A-skupini, Maša Grošelj iz 3. f  za 2. mesto v B-skupini. Na državnem atletskem prvenstvu srednjih šol je 3. mesto dosegel  Rok Markelj iz 2. e. Priznanje so prejeli tudi smučarji: Miha Osojnik iz  2. e  za 1. mesto na državnem prvenstvu v smučanju – veleslalom, Erazem Pivk iz 1. a za 2. mesto na državnem prvenstvu v smučanju – veleslalom, Dan Dubokovič iz 2. a za 3. mesto na državnem prvenstvu v smučanju – veleslalom in Neža Hrovat iz 2. e za 3. mesto na državnem prvenstvu v smučanju – veleslalom. Fantje so postali tudi ekipni državni prvaki. Priznanje Gimnazije Kranj prejme Jakob Jugovic iz 3. e, član hokejske ekipe, ki je na svetovnem prvenstvu divizije 1B do 20 let osvojila 3. mesto, do 18 let pa prvo mesto. Na državnem prvenstvu do 18 let je bila njegova ekipa druga. Na državnem šahovskem tekmovanju srednjih šol je Monika Rozman iz 2. a postala državna prvakinja. Monika je na državnem mladinskem prvenstvu do 18 let osvojila drugo mesto. In nanizali bi lahko še nekaj tekmovanj, na katerih je stala na odru za zmagovalce. Priznanje sta prejeli tudi šahistki Kaja Kurent in Manca Bukovec iz 3. d, državni šolski ekipni podprvakinji. Priznanje je prejela tudi šahovska ekipa, v kateri so bili poleg odlične šahistke Monike Rozman še: Anže Žnidarič iz 3. c ter Jan Dolinar in Matic Dolinar iz 3. b. Na državnem šolskem ekipnem tekmovanju so osvojili 3. mesto.

Vse leto smo skrbno beležili in seštevali, kako uspešni smo bili posamezni razredi od prvega do tretjega letnika. Zmagovalni razred bo začetek septembra odšel na nagradni izlet. Najboljši po uspehu je 2. a, najboljši v tekmovanjih iz znanja je 1. a, najboljši na kulturnem področju je 2. c, naj športni razred pa je 2. e. Naj razred v vseh štirih kategorijah pa je 2. a.

    
         
   

Uporabne povezave

2019 2020 2021
junij julij avgust
p t s č p s n
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.Mednarodna matura
IB Diploma Programme

EU skladi

Erasmus

KRsKOLESOM

Šola za starše
Sodelujemo z:


Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies).  Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogocajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste sprejeli vse piškotke.
Ne strinjam se