Ekodan Pozor(!)ni za okolje Gimnazije Kranj ali kako popestrimo soboto


04.04.2014

V soboto, 29. marca 2014, je Gimnazija Kranj ponovno dokazala svojo skrb in odgovornost do okolja. Potekal je namreč Ekodan, ki ga gimnazija organizira v okviru tekmovalnega dela kampanje Pozor(!)ni za okolje. Zaposlenim in dijakom je bilo na voljo skoraj 20 delavnic s širokim spektrom tematik.
In kaj vse smo počeli? Med drugim smo spoznavali, kako si lahko milo izdelamo sami doma, čistili mestno jedro Kranja, zbirali plastične zamaške in papir, spoznavali pomen lokalno pridelane hrane in pravilnega ravnanja z nevarnimi odpadki, se učili popraviti svoje kolo, se preizkušali v ekokvizu, spoznavali osnove komuniciranja in načela pravilnega sporočanja, se učili fotografskih veščin in kasneje fotografirali kolesarja v gibanju, pomagali žabicam do vode, iskali varne kolesarske poti v Kranju in opozarjali na nevarne odseke, urejali okolico naše šole, se navduševali nad tem, kako preprosto je izdelati čudovito in modno torbico iz rabljenih kolesarskih zračnic, se do solz nasmejali ekološko naravnanim nastopom šolske improvizacijske skupine ter še in še.
Močno nas je pretreslo predavanje Andreja Pegana Misli, ki jokajo. Andrej je pred 17 leti doživel hudo prometno nesrečo, zaradi katere je zaznamovan za celo življenje. Sedaj opozarja mlade na nevarnosti in pasti, ki se dogajajo na naših cestah. Svojo življenjsko zgodbo je opisal v knjigi Misli, ki jokajo. Kasneje so nas z raznimi slikovnimi in avdio posnetki prometnih nesreč podučili tudi policisti.
Ekodan je izvrstno uspel. Zahvaljujemo se vsem, ki so nam pomagali pri uresničitvi tega projekta, še posebno prof. Maruši Vencelj in prof. Alenki Bizjak. Vsi si želimo, da bi Ekodan postal tradicija Gimnazije Kranj.

Tina Habjan Lavtar


   
         
   

Uporabne povezave

2018 2019 2020
oktober november december
p t s č p s n
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.Mednarodna matura
IB Diploma Programme

EU skladi

Erasmus

KRsKOLESOM

Šola za starše
Sodelujemo z:


Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies).  Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogocajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste sprejeli vse piškotke.
Ne strinjam se