Francoz v Kranju


04.01.2017

»Če zalotite nekoga, da ustvarja zastoj s počasno hojo, mu oprostite, verjetno se je tega nalezel od Francozov.«

 

Avtorica: Sonja Debevc iz 3. č

 

V tednu od 9. do 16. decembra 2016 se je 33 dijakov pametno izmikalo pouku. Udeležili smo se izmenjave s Francijo. V tednu druženja s Francozi smo se udeleževali različnih aktivnosti. V ponedeljek smo imeli na šoli delavnice na temo jezikov. Ugotavljali smo, kakšno vlogo ima angleščina v današnjem svetu ter zakaj se tuje jezike sploh učimo. Popoldne smo se sprehodili po Kranju  in pod njim

na ogledu mesta in njegovih rovov. V torek smo obiskali Ljubljano in si ogledali pisarno evropskega poslanca Lojzeta Peterleta, francoski inštitut, francosko ambasado,  parlament ter Hišo EU. Nekaj prostega časa smo namenili tudi sprehodu po mestu. Sredino dopoldne smo preživeli v šoli, kjer smo se pogovarjali o Evropski uniji, solidarnosti ter aktualnih problemih naših držav, nato pa smo ugotovitve povzeli v knjižici. Zadnji dan smo se malo pogreli in pri 10 stopinjah Celzija obiskali Postojnsko jamo ter si privoščili sladoled v Piranu. V tem tednu smo se veliko naučili o kulturnih razlikah in o težavah komunikacije in če že nismo izboljšali svojega znanja francoščine, smo trenirali vsaj svojo potrpežljivost. Francozi so namreč vse počeli (pre)počasi in sproščeno. Zato: če v prihodnjih dneh zalotite nekoga, da ustvarja zastoj s počasno hojo, mu oprostite, verjetno se je tega nalezel od Francozov. Izmenjava je bila zelo naporna, vendar smo šele na polovici tega projekta. Čaka nas namreč še teden v Franciji, ki ga, vsaj jaz, že nestrpno pričakujem.   
         
   

Uporabne povezave

2019 2020 2021
junij julij avgust
p t s č p s n
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.Mednarodna matura
IB Diploma Programme

EU skladi

Erasmus

KRsKOLESOM

Šola za starše
Sodelujemo z:


Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies).  Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogocajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste sprejeli vse piškotke.
Ne strinjam se