Gimnazijo Kranj obiskali profesorji iz Bosne in Hercegovine


17.05.2017

V okviru obiska v Sloveniji, ki ga organizira fundacija Education in Action, se je na kranjski gimnaziji mudilo 30 profesorjev iz različnih gimnazij v Bosni in Hercegovini.  

 

Avtorica in fotografinja: Nataša Kne, prof.

 

Gimnazija Kranj je v torek, 16. maja 2017, pričakala profesorje iz Bosne in Hercegovine, ki so v okviru izobraževalnega projekta fundacije Education in Action obiskali II. gimnazijo Maribor, ki je organizirala obisk v Sloveniji, in našo šolo. Fundacija ima sedež na UWC Mostar, ki tako kot obe slovenski gimnaziji ponuja program mednarodna matura. Celotna delegacija je bila sestavljena iz profesorjev naravoslovja (biologija, kemija in fizika), ki jih je zanimal predvsem pouk naravoslovja na mednarodni maturi in opremljenost laboratorijev. Zanimanje za obisk je bilo med gosti veliko, saj je zaradi kantonske ureditve Bosne in Hercegovine njihov kurikulum razdrobljen in je strokovno izobraževanje učiteljev zelo oteženo.

UWC Mostar je prevzel pobudo za izobraževanje učiteljev v Bosni in Hercegovini, ustanovljen pa je bil ravno z namenom, da bi podpiral mirovni proces in ponujal kvalitetno izobrazbo v regiji, ki je bila zaznamovana s konflikti. Šola se nahaja v stari mostarski gimnaziji, ki je bila v neomavrskem slogu zgrajena leta 1898, torej leto dni za Gimnazijo Kranj.

Gostje so povedali, da so z obiskom obeh šol, ogledom pouka in laboratorijev pridobili vpogled v organizacijo pouka, možnosti izobraževanja in financiranja šolskih programov. Ugotovili so, da je glavna ovira pri izpolnjevanju njihovih pedagoških ciljev pomanjkanje sredstev in nepovezanost šolstva v njihovi državi. Na Gimnaziji Kranj pričakujemo, da bomo podobna srečanja z izmenjavo dobrih praks organizirali tudi v prihodnje.      
         
   

Uporabne povezave

2019 2020 2021
junij julij avgust
p t s č p s n
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.Mednarodna matura
IB Diploma Programme

EU skladi

Erasmus

KRsKOLESOM

Šola za starše
Sodelujemo z:


Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies).  Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogocajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste sprejeli vse piškotke.
Ne strinjam se