Gregor Igličar iz 2. c odhaja na naravoslovno olimpijado v Estonijo.


04.04.2016

Med 700 srednješolci si je zagotovil mesto v 6-članski olimpijski ekipi. Cilja pa še na kemijsko in matematično olimpijado.

 

Avtorica: Vesna Velkavrh iz 3. h

 

Izjemni dijak 2. letnika Gregor Igličar je na državnem tekmovanju iz znanja naravoslovja osvojil zlato priznanje in si s tem zagotovil udeležbo na Evropski naravoslovni olimpijadi EUSO.  Z vztrajnim študiranjem snovi ter dvakrat na teden s pripravami s področja kemije, biologije in fizike se je Gregor v konkurenci več kot 700 srednješolcev 1. in 2. letnika uvrstil med najboljših 6 tekmovalcev v Sloveniji. S tem si je zagotovil članstvo v ekipi, ki bo 7. maja 2016 predstavljala Slovenijo na Evropski naravoslovni olimpijadi v Estoniji. Olimpijade se letos udeležujejo predstavniki mladih naravoslovcev iz več kot 27 evropskih držav, ki se bodo med seboj pomerili v znanstvenem načinu reševanja problemov s področja naravoslovja. Gregor pove, da je veliko bolj kot nad zlatim priznanjem navdušen nad uvrstitvijo na Evropsko naravoslovno olimpijado, saj je visokih uvrstitev na državnih tekmovanjih tako rekoč že navajen. Pošali se, da se bolj kot samega tekmovanja veseli sedemdnevnega izleta s "turistično agencijo ZOTKS", še posebej pa ga navdušuje možnost druženja s sovrstniki iz vse Evrope. Gregor se sočasno udeležuje tudi priprav na izbor za uvrstitev na matematično in kemijsko olimpijado, ki potekajo v obliki predavanj na fakultetah ljubljanske univerze. Na vprašanje, kaj ga motivira pri udeležbi na tolikih tekmovanjih ter mu omogoča zagrizeno vztrajanje na napornih in intenzivnih pripravah, odgovori, da je ključno njegovo neusahljivo zanimanje za naravoslovne znanosti ter veselje za pridobivanje dodatnih znanj, ki jih lahko tudi takoj preizkusi z udeležbo na tekmovanjih. Mlademu naravoslovcu Gregorju Igličarju torej želimo veliko sreče in uspehov na omenjenih tekmovanjih, predvsem pa na približajoči se naravoslovni olimpijadi v Estoniji.   
         
   

Uporabne povezave

2019 2020 2021
junij julij avgust
p t s č p s n
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.Mednarodna matura
IB Diploma Programme

EU skladi

Erasmus

KRsKOLESOM

Šola za starše
Sodelujemo z:


Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies).  Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogocajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste sprejeli vse piškotke.
Ne strinjam se