Inženirke in inženirji bomo!


14.06.2018

Na Gimnaziji Kranj so dijakom predstavili poklice prihodnosti

 

Avtorice: Tjaša Ribnikar,  Ana Roblek in Meta Logar iz 3. c

Fotografija: Domen Okorn iz 3. c

 

Vsako leto, ko se dijaki četrtih letnikov že pošteno mučijo na maturi, se nižji letniki mudijo vsak na svojem bolj ali manj zanimivem dogodku v okviru tedna obveznih izbirnih vsebin. Letos pa smo tretji letniki prebili led in enega organizirali skoraj sami. V torek, 5. junija 2018, je bil na Gimnaziji Kranj poseben dogodek Inženirji in inženirke bomo, ki smo ga poimenovali kar Dan talentov. Projekt je vodilo podjetje Mediade in ima, ne samo na naši šoli, že večletno tradicijo. Letošnja novost pa je bila ta, da smo vajeti vzeli v roke kar dijaki, učitelji pa so nam bili le v oporo in spodbudo. Dogodek je popestrila improvizacijska skupina Kabuš, ki je prebila led in poskrbela za energično vzdušje. Potem je sledil plenarni del dogodka, ki sta ga vodila Klemen Štefe in Monika Rozman. Goste sta na kratko predstavila na različne načine. Nekateri med njimi so bili naši nekdanji dijaki, te smo presenetili z anekdotami iz njihovih srednješolskih dni. Spet drugi so se predstavili na podlagi vprašanj, ki so jim  jih zastavili dijaki, tretji pa so bili postavljeni pred izziv, da predstavijo svoj poklic z določenim predmetom.

Namen dogodka je bil spodbuditi dijake k inovativnosti in radovednosti, predvsem pa smo jim hoteli predstaviti poklice prihodnosti. V ta namen smo povabili 13 govorcev, vsak pa je uspešen na svojem področju: Nika Veneta, Tima Potočnika, Uroša Delaluta, Jošta Sodnika, Katjo Basaj, Primoža Zelenška, Mateja Košmrlja, Miha Ježa, Marjana in Mika Kovača, Tomaža Laniška, Jožeta Torkarja, Domna Krča in Klemena Žbontarja. Vsak od njih je svoje znanje, modrosti in izkušnje skušal prenesti na dijake, da bi jih seznanil z realnostjo poklicnega sveta na vseh področjih.

Vseskozi je bilo čutiti vedoželjnost dijakov in zagnanost ter pripravljenost govorcev, da mladim čim bolj pomagajo. Ves dogodek je bil sijajna izkušnja tudi za sodelujoče dijake, ki smo se ogromno naučili in spoznali veliko zanimivih in uspešnih ljudi. Led je prebit in upamo, da bomo mladi dobili še več takih priložnosti. Saj veste, kako pravijo: Na mladih svet stoji!   
         
   

Uporabne povezave

2019 2020 2021
avgust september oktober
p t s č p s n
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.Mednarodna matura
IB Diploma Programme

EU skladi

Erasmus

KRsKOLESOM

Šola za starše
Sodelujemo z:


Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies).  Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogocajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste sprejeli vse piškotke.
Ne strinjam se