Jadralski oddih v Portorožu


24.10.2018

Tretja ura športne vzgoje za kranjske gimnazijke na valovih Jadrana.

 

Avtorica: Tjaša Ribnikar iz 4. c
Foto: Nataša Jerkovič, prof.

 

Vsako leto profesorica Nataša Jerkovič v okviru 3. ure športne vzgoje organizira program jadranja v Portorožu za dijake 3. in 4. letnikov. Sama sem se ga udeležila že prejšnje leto in ker sem vedela, da tudi letos zabave ne bo manjkalo, sem se brez pomisleka prijavila.

Ekipo jadralk smo sestavljale dijakinje, ki smo se v soboto, 22. 9. 2018, v jutranjih urah zbrale v Marini Portorož. Potem je sledila nastanitev v izjemno razkošnih apartmajih, ki so nas vse pustili odprtih ust. Naš dan so zapolnile številne športne aktivnosti. Prvi dve skupini sta v dopoldanskih urah jadrali, medtem ko smo ostale odrolale do Pirana. Tam smo se sprehodile do cerkve svetega Jurija in občudovale razgled, ki ga mesto ponuja. Na poti nazaj smo seveda naredile še postanek za kopanje. Popoldan so se skupine zamenjale, sedaj je nas čakala razburljiva vožnja po valovih na jadrnici. Samo vreme nam je bilo zelo naklonjeno, saj smo imeli dovolj vetra. Ko smo odpluli bolj na odprto morje, so nam valovi pošteno zagodli, misija ostati suh je bila neizvedljiva. Vendar smo s pomočjo našega skiperja jadrnico mojstrsko obvladovale.

Naslednji dan je bilo vreme bolj umirjeno, rahlo oblačno. Jadranje je bilo brez močnega vetra, vendar to še ne pomeni, da se nismo zabavale, naš skiper nas je odpeljal v Piran na sladoled, vožnja pa je bila polna zabave in smeha. Popoldan pa smo svoje zadnje atome moči porabile za odbojko na mivki, kjer nas je sonce pošteno izmučilo. Nato pa smo še zadnje ure uživanja izkoristile na plaži, na prijetnem soncu.

Tako smo vikend zaključile v popolnosti, polne novih veščin, znanja, motivacije. Preživele smo popoln  oddih na obali, brez skrbi, domačih nalog, bile so samo naše misli, polne radosti. Da bi se vrnile nazaj na mrzlo Gorenjsko, si nismo upale pomisliti, saj nas je realnost zelo hitro dohitela.   
         
   

Uporabne povezave

2018 2019 2020
p t s č p s n
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
Sledite Gimnaziji Kranj na:
Facebook
Facebook
YouTube
YouTube
Sodelujemo z: