Kr' na kolo z limonado


05.10.2016

Evropski teden mobilnosti v Kranju s kranjskimi gimnazijci, ki se zavzemajo za prijazne načine mobilnosti.

 

Avtorica: Ajda Praprotnik iz 3. f

 

V Evropi vsako leto poteka Evropski teden mobilnosti. Nekaj let pri tem sodeluje tudi Mestna občina Kranj, z njo pa tudi Gimnazija Kranj. Lani je bila kranjska občina izbrana za najbolj aktivno občino v tem tednu. Tudi letos je bilo dogajanje v Kranju in okolici precej pestro. Od 16. do 22. septembra 2016 so vsak dan potekale številne aktivnosti, kot na primer kolesarski izleti in različne delavnice.

Na Glavnem in Slovenskem trgu so bile postavljene kolesarsko naravnane stojnice, za eno od njih pa so stali Ekofrendi z Gimnazije Kranj. V torek, 20. septembra 2016, so člani kolesarskega kluba Sava Kranj na trgu popravljali kolesa, za kar jim je verjetno hvaležno tudi kar nekaj kranjskih gimnazijcev. S popravljenimi kolesi so se nato lahko preizkusili na ''Ekofrendovskem kolesarskem poligonu'' in pokazali svoje kolesarske spretnosti. V četrtek, 22. septembra 2016, pa je bila Gimnazija Kranj najbolj neposredno udeležena v Evropskem tednu mobilnosti. Dan sta s svojima govoroma odprla župan Mestne občine Kranj Boštjan Trilar in naš ravnatelj mag. Franci Rozman. Predstavili so se tudi vsi ostali udeleženci v tem aktivnem tednu, nato pa je skupina kolesarjev, ki jo je sestavljalo tudi pet fantov iz 3. d, odkolesarila po kolesarski poti in čez čudovita polja do Škofje Loke. Medtem so Ekofrendi na stojnici predstavljali svoje dejavnosti v okviru projekta Kr' na kolo in mimoidočim ponujali limonado. Na trgu je bil postavljen tudi kolesarski poligon Pumptrack, na katerem sta svoje sposobnosti neumorno izkazovala še dva dijaka 4. letnika. Za ovekovečenje dogajanja tega dne sta poskrbela dva dijaka iz 3. d, ki sta vse posnela. Evropski teden mobilnosti je bil uspešen, Gimnazija Kranj pa je zopet pripomogla k spodbujanju okolju prijaznih načinov mobilnosti.   
         
   

Uporabne povezave

2019 2020 2021
junij julij avgust
p t s č p s n
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.Mednarodna matura
IB Diploma Programme

EU skladi

Erasmus

KRsKOLESOM

Šola za starše
Sodelujemo z:


Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies).  Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogocajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste sprejeli vse piškotke.
Ne strinjam se