Kranjski gimnazijci na tekmovanju RoboCupAustria v Gradcu


20.05.2013

»Pri svojem delu smo uporabljali tri že v šoli sestavljene robotke, na samem kraju tekmovanja pa smo jih morali še pravilno programirati.«

 

Avtorica: Zala Sekne iz 1. Č

Gimnazija Kranj, 20. maj 2013

 

20 in 21. aprila 2013 je v Gradcu potekalo mednarodno tekmovanje iz robotike RoboCupAustria Open. Tekmovanja se je udeležila tudi ekipa Gimnazije Kranj, saj je naša šola znana po tem, da se dijaki udeležujemo vseh vrst tekmovanj, na katerih dosegamo vidnejše rezultate. Ekipo pod okriljem mentorice prof. Mateje Žepič in g. Uroša Čadeža smo sestavljali Hana Čadež, Rok Ferlan, Zala Sekne, Blaz Stojanovič in Nik Vrtač. Tako smo se željni novih izkušenj in nabiranja znanja podali na tekmovanje v soboto, 20. aprila na vse zgodaj zjutraj in krenili proti avstrijski meji in naprej proti Gradcu.

Tekmovanje je potekalo v veliki dvorani, kjer je bilo okoli 100 miz s progami. Naše tekmovanje je bilo razdeljeno na tri ocenjevalne vožnje (2 v soboto in 1 v nedeljo). Proge, po katerih so naši robotki premagovali ovire in izpolnjevali naloge na poti, so bile zelo zahtevne, seveda ustrezale so ravni tekmovanja. Imeli smo malo smole, saj smo vse tri vožnje začeli kot prvi, kar je povzročilo, da nam je malo primanjkovalo časa za pripravo popolnega programa. Pri svojem delu smo uporabljali tri že v šoli sestavljene robotke, na samem kraju tekmovanja pa smo jih morali še pravilno programirati. Prisotne so bile nekatere tehnične težave, na katere pa smo tekmovalci na srečo ze navajeni in nas ne spravijo s tira.

Računamo na državno tekmovanje 21. maja 2013 v Mariboru

Prireditelji tekmovanja so se zelo izkazali, saj je bila organizacija skoraj brezhibna: točnost tekm (brez zamujanja vožnj), čista dvorana  in na koncu okusno kosilo, ki nam je zelo teknilo. Po končanem prvem dnevu smo odšli v Maribor, kjer smo se najprej malo sprehodili, nato pa smo odšli v dijaški dom, kjer smo si privoščili počitek- tam smo tudi  prenočili. Če smo mislili, da je bilo mučno vstati zgodaj v soboto zjutraj, pa še nismo vedeli, kaj nam  bo prineslo nedeljsko jutro. Bili smo zelo utrujeni še od prejšnjega dne ampak zadnja vožnja nam je spet dala zagona in ko smo zopet prispeli v Gradec, smo se vneto lotili programiranja. Žal nam tokrat ni uspelo osvojiti zadanega cilja. Pa nič zato! V torek, 21.5. imamo novo tekmovanje, državno prvenstvo v Mariboru in upamo, da nam bo tokrat uspelo in da bomo znali dobro izkoristiti izkušnje, ki smo jih pridobili v Gradcu.     
         
   

Uporabne povezave

2018 2019 2020
p t s č p s n
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
Sledite Gimnaziji Kranj na:
Facebook
Facebook
YouTube
YouTube
Sodelujemo z: