Kranjski gimnazijci so se poslovili od leta 2016


04.01.2017

Na Gimnaziji Kranj smo praznovali božič ter dan samostojnosti in enotnosti

 

Fotograf: Andraž Žnidar iz 4. c

Avtor: NJ iz 4. letnika

V petek, 23. 12. 2016, so se dijaki četrtih letnikov udeležili prireditve posvečene državnemu prazniku. Dan samostojnosti in enotnosti praznujemo 26. decembra, v spomin na leto 1990, ko je na vprašanje »Ali naj Slovenija postane samostojna in neodvisna država?« okoli 95 odstotkov Slovencev odgovorilo pritrdilno. Najprej smo prisluhnili Zdravljici, nato pa je Žak Detela bodočemu prazniku posvetil pesem Srečka Kosovela.  Za njim nas je Monika Podlogar popeljala v zimski svet s svojo skladbo na klavirju, 4. č pa si je dovolil drzno nastopiti v pevski točki s pesmijo Bela snežinka. Za zadnji poklon so oder zasedli Katarina Minatti, Jera Toporiš, Maja Jarc in Žan Govekar oziroma The Singular Ladies s pesmijo Če bi midva se kdaj srečala. Na koncu smo se z lepimi nasmehi in prisrčnimi željami poslovili od starega leta, zaželeli lepe praznike in sreče v prihodnjem letu.

 

Avtor: Benjamin Štangar iz 3. h

V petek, 23. 12. 2016 je 4. šolsko uro tudi za tretje letnike potekala proslava ob dnevu samostojnosti in enotnosti. Kot se spodobi, smo program začeli z Zdravljico, himno Republike Slovenije. Nadaljevala je odlična skupina The Six Saints z Urhom Zupanom in Rokom Šenkom na kitarah, Galom Grobovškom na bas kitari, za bobni in klaviaturo pa sta bila Žiga Štucin in Gašper Ahačič. Vokalno jih je podprla Nina Žumer. Sledili sta skladbi Jingle Bells Rock in Sveta noč v izvedbi Domna Kosa, Vesne Logonder in Line Peharc, ki so poskrbeli za božično obarvanje proslave. Na programu je sledil Uvod v Krst pri Savici, ki ga je deklamiral Luka Knific. Proslavo so zaključili The Six Saints. Program je povezoval Benjamin Štangar iz 3. h.

 

Avtor: Klemen Štefe iz 2. č

5. šolsko uro se je večnamenski prostor Gimnazije Kranj napolnil z dijaki 2. letnikov, profesorji in nekaterimi ostalimi, ki so si prišli ogledat našo proslavo. Tako kot lani sva proslavo vodila z Izo Potočnik. Na začetku smo se s slovensko himno in nekaj besedami dotaknili nastanka samostojne Slovenije, nato pa se je pričel verjetno za vse ljubši, božični del proslave. Čast prve točke je letos pripadla Janu Krajniku, ki je na klavirju zaigral in zapel Adelino pesem When we were young. V drugi točki pa je oder pripadel Frikam, ki so s svojim nastopom poskrbele, da se je ozračje v dvorani pošteno segrelo. Po njihovi točki smo na kratko osvežili baletne gibe, ki smo se jih učili lani, potem pa je bilo na preizkušnji moje pevsko znanje. Na odru smo namreč uprizorili, da se rolico papirja da uporabiti na veliko načinov. Po selfiju, ki je sledil, pa so dijaki 2. a zaigrali skeč Prihod Božička, ki je v dvorano ponovno vrnil bolj božično vzdušje. A že naslednja točka nas je ponovno vrnila v svet moderne glasbe, saj sta Ela Štirn in Regina Selan na kitaro zaigrali in zapeli pesem Čas skupine Dan D. Za zadnjo točko pa sta imeli oder zase Maša Štucin in Laura Višnar, ki sta z odlično plesno točko poskrbeli za pravi zaključek proslave.

Vesele praznike in srečno novo leto vsem.

 

Avtor: Erazem Pivk iz 1. a

En dan pred božičem v petek, 23. 12. 2016, so se vsi prvi letniki zbrali v avli, kjer smo predstavniki razredov zanje imeli pripravljeno krajšo proslavo v slavje prihajajočim praznikom. Na začetku smo imeli nekaj organizacijskih težav, vendar smo pohiteli in hitro uredili vsaj tako, da smo proslavo lahko v miru izpeljali. Na začetku se nam je zdelo primerno, da recitiramo Zdravljico, in prav zato je imel vsak razred dodeljeno svojo kitico, ki bi jo moral recitirati. Seveda se je pri nekaterih razredih pojavila težava, ker se niso mogli odločiti, kdo bo ta njihov junak. Na koncu so se tik pred svojim nastopom odločili in vse je teklo, kot bi moralo. Drugi del proslave so predstavljali samostojni nastopi razredov, ker pa smo se zavedali, da večina razredov svoje točke samoiniciativno ni pripravila, je vsak razred dobil srednje dolgo pesem in ponovno moral izbrati nekega predstavnika, da jo recitira. Moram izpostaviti 1. č, ki je priredil pesem Na božično noč, ob kateri smo se vsi pošteno nasmejali. Proslavo so popestrili tudi Frike in šolski bend. Vso proslavo me je skrbelo, ali bo program vsaj tako razgiban, da moji sošolci ne bodo preveč zdolgočaseni, vendar je na koncu zaradi dejstva, da program le ni bil tako dolg in zahteven, ta moja skrb popustila. Iskreno upam, da so moji sošolci, dijaki drugih letnikov in seveda vsi ostali prisotni preživeli lepo zadnjo  uro ''pouka'' in da so domov po tako težkem decembru odšli z nasmehom na obrazu.

 

    
         
   

Uporabne povezave

2019 2020 2021
junij julij avgust
p t s č p s n
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.Mednarodna matura
IB Diploma Programme

EU skladi

Erasmus

KRsKOLESOM

Šola za starše
Sodelujemo z:


Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies).  Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogocajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste sprejeli vse piškotke.
Ne strinjam se