Kresilo ognju to, kar kranjski gimnazijci ruščini


16.06.2017

Kaja Kurent iz 3. d osvojila 3. mesto in srebrno priznanje na državnem tekmovanju iz ruščine, kranjski gimnazijci so osvojili še 3 srebrna priznanja in 3 bronasta.

 

Avtor: Erazem Baškovec iz 2. d

 

Kako veliko obeta Gimnazija Kranj – pravzaprav celotna Slovenija – na področju rusistike, se je vnovič izkazalo na letošnjem državnem tekmovanju v znanju ruščine ter poznavanju ruske kulture in civilizacije, kjer je našo šolo zastopalo trinajst dijakov; pet dijakov drugega letnika, ki smo tekmovali na osnovni ravni, in osem dijakov tretjega letnika, ki so z vrstniki merili moči na višji ravni.

Tekmovanje je potekalo 18. 4. 2017 v prostorih Ruskega centra znanosti in kulture, dogodek sam pa je organizirala Sekcija učiteljev ruščine Slavističnega društva Slovenije v sodelovanju z Ruskim centrom znanosti in kulture. Tekmovalci smo pokazali svoje znanje v poznavanju ruske kulture in civilizacije, bralnega razumevanja in rabe jezika. Od vseh predstavnikov Gimnazije Kranj si nas je sedem prislužilo priznanja. Med drugimi letniki je z 12. mestom bronasto priznanje osvojila Taja Basaj, od 6. do 4. mesta smo bili razvrščeni Ana Rejc, Erazem Baškovec in Nuša Dovžan, kar se je glede na doseženo število točk prevedlo v tri srebrna priznanja. Med tekmovalci, ki so reševali pole na višji ravni, so naši dijaki tretjih letnikov prav tako dosegli zavidljiv uspeh. Eva Lončar in Jure Povšin sta namreč osvojila bronastoo priznanje, medtem ko se je Kaja Kurent zavihtela na tretje mesto v svoji kategoriji ter si s številom doseženih točk prislužila srebrno priznanje in tradicionalni izlet v Sankt Peterburg – nagrada, ki so je deležni res najboljši v Sloveniji. Da pa ni prav nihče ostal praznih rok, so tekmovalci, ki so prejeli ali bronasto ali srebrno priznanje, v dar dobili knjige v ruščini, ki jim bodo služile kot nadaljnja motivacija h gojenju interesa do ruskega jezika.

Svečana podelitev priznanj, ki so jo dijaki Gimnazije Poljane pospremili z atraktivnim kulturnim programom, se je odvila 13. 6. 2017 prav tako v prostorih Ruskega centra znanosti in kulture. Dogodek je povezovala predsednica Sekcije učiteljev ruščine Janja Urbas skupaj s tajnikom sekcije Simonom Feštanjem, ki je obenem ravnatelj Škofijske klasične gimnazije. Podelitev pa so si med drugimi ogledali tudi naš ravnatelj in predstavniki Ruske federacije v Sloveniji na čelu z ruskim veleposlanikom v Sloveniji Dokujem Gapurovičem Zavgajevom‎.

    
         
   

Uporabne povezave

2019 2020 2021
junij julij avgust
p t s č p s n
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.Mednarodna matura
IB Diploma Programme

EU skladi

Erasmus

KRsKOLESOM

Šola za starše
Sodelujemo z:


Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies).  Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogocajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste sprejeli vse piškotke.
Ne strinjam se