»Najpomembnejše pa je seveda, da uživaš v tem, kar počneš.«


14.12.2016

Kranjska gimnazijka Kaja Šmid je s soplesalcem Jakom Jordanom priplesala 7. mesto na svetovnem prvenstvu v Sočiju. Sta tudi vodilna na slovenski lestvici.  

 

Avtorica: Ana Ušaj iz 2. e

Fotograf: Kristjan Nadvešnik

 

Naša dijakinja Kaja Šmid je na svetovnem prvenstvu v rock and rollu v parih, ki se je odvijalo v Sočiju, dosegla odlično 7. mesto. Da bi izvedeli še kaj več o njenem športnem uspehu in treniranju, sem ji zastavila nekaj vprašanj.

 

Kako dolgo že treniraš rock and roll in kdo ti je dal spodbudo za to?

Rock and roll treniram že 9 let. Na začetku je bilo manj intezivno in bolj kot hobi. Največjo spodbudo za resnejše treniranje pa mi je dala mami, ki me že od malega zelo spodbuja pri tem, kar počnem.

Kako dolgo si se pripravljala na svetovno prvenstvo? Ali se ti je število treningov pred tekmovanjem povečalo?

Ker mi je pomembna vsaka tekma, sem se na svetovno prvenstvo pripravljala enako kot na vse ostale tekme. Treningi so prav tako potekali šestkrat na teden in enako intezivno.

Kakšna so bila tvoja pričakovanja glede dosežka v Sochiju?

S soplesalcem sva sicer upala na finale, ki pa sva ga za eno mesto zgrešila. Vendar pa sva glede na močno konkurenco parov s celega sveta z doseženim lahko izjemno zadovoljna, saj veva, da sva se potrudila po najboljših močeh.

Kaj ti bo najbolj ostalo v spominu iz izkušnje na svetovnem prvenstvu?

Najprej seveda olimpijsko prizorišče, ki je izjemno urejeno. Glede samega tekmovanja pa je bilo zelo dobro vzdušje, izjemna organizacija tekmovanja in eden izmed najinih boljši nastopov, na katerem sva predvsem zelo uživala.

Si v rock and rollu dosegla še kakšne pomembne dosežke?

Seveda v letošnji sezoni sva se s soplesalcem dvakrat uvrstila v finale svetovnega pokala. Po dveh letih skupnega plesanja si kot največji dosežek štejeva 4. mesto na svetovnem pokalu v Italiji. Na slovenski točkovni lestvici pa trenutno zasedava prvo mesto.

Kdo je tvoj vzornik in zakaj?

Moja vzornica je ruska članska plesalka Olga Sbitneva, ki dokazuje, da volja in veselje do plesa, premagata vse ovire. Pri njej zelo občudujem, da kljub svojim letom (okoli 40) še vedno pleše in je tudi med boljšimi na svetu.

Kakšni so tvoji cilji in pričakovanja v prihodnosti?

Z novim letom bova prestopila v člansko kategorijo, kjer pridejo na vrsto težje akrobacije in kjer je konkurenca še močnejša. Upava, da bova tudi tam kmalu uspela. Najpomembnejše pa je seveda, da uživaš v tem, kar počneš in ne treniraš le za rezultate.

Zahvaljujem se ti za tvoj čas in ti želim še veliko uspehov na športnem in osebnem področju.

    
         
   

Uporabne povezave

2019 2020 2021
junij julij avgust
p t s č p s n
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.Mednarodna matura
IB Diploma Programme

EU skladi

Erasmus

KRsKOLESOM

Šola za starše
Sodelujemo z:


Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies).  Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogocajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste sprejeli vse piškotke.
Ne strinjam se