Novinarji Gimnazije Kranj pisali za Dnevnikove Obraze prihodnosti


23.04.2018

Podelitev priznanj 300 mladim novinarjem in sprejem pri predsedniku države Borutu Pahorju

 

Avtor: Erazem Pivk iz 2. a

Fotografija: Žan Žnidar iz 2. b

 

Kot prejšnja leta je naša gimnazija sodelovala pri projektu Obrazi prihodnosti, kjer smo imeli priložnost svoje ideje s pomočjo časnika Dnevnik povedati javno. Vse se je začelo, ko je profesorica Tina Lušina Basaj povabila nekaj dijakov naše šole k pisanju člankov na temo mladi in ekologija. Med temi dijaki so bili Neja Zupan, Katarina Kunčič, Ana Roblek, Gašper Logar, Natan Vovk, Vesna Logonder, Katja Konc, Blaž Bohinc, Tara Česnik, Marcel Malovrh, Brina Avsec, Erazem Pivk, Lana Kejžar ter Ema Grmek. Vsi dijaki so si razdelili svoje vloge in skupaj pod mentorstvom novinarja Mateja Štakula napisali različne prispevke od anket, intervjujev do kolumn in podobno. S svojimi izjavami so nam pomagali tudi Taja Basaj, Vita Kolenko, Ana Potočnik ter Jakob Jugovic, brez katerih naša rubrika ne bi bila tako bogata, kot je bila. S svojim fotoaparatom nam je pomagal tudi Žan Žnidar, medtem ko je Izabela Potočnik narisala ilustracijo, ki je bila vključena v rubriko. Tako je ta skupina dijakov ustvarila nadvse izjemno rubriko, ki je bila 24. 1. 2018 vključena v časnik Dnevnik.

Dijaki pa smo bili za svoj trud tudi nagrajeni. V torek, 17. aprila 2018, smo bili povabljeni v Ljubljano, kjer so nam podarili diplome ter se nam zahvalili za sodelovanje. Tam pa nismo bili le mi. Pri tem projektu je sodelovalo kar 31 šol iz vse Slovenije, kar je na koncu štelo več kot 300 mladih novinarjev. Po podelitvi nas je čakala še pogostitev, vendar to nikakor ni bil vrhunec našega dneva. Po pogostitvi smo bili povabljeni v Predsedniško palačo, kjer nas je sprejel sam predsednik republike Borut Pahor. Poleg njega pa se je tega dogodka udeležila tudi dr. Širin Ebadi, ki je kot prva Iranka in prva muslimanka prejela Nobelovo nagrado za mir. Kot borka za človekove pravice (še posebej za pravice žensk in otrok) nam je govorila in odgovarjala na vprašanja. S svojimi besedami nas je prav vse navdušila.

Kmalu po pogovoru smo se odpravili domov in brez dvoma trdim, da nam bo ta obisk ostal v spominu ter še naslednja leta motiviral k sodelovanju in pisanju člankov za Obraze prihodnosti.   
         
   

Uporabne povezave

2017 2018 2019
p t s č p s n
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.Mednarodna matura
IB Diploma Programme

EU skladi

Erasmus

KRsKOLESOM

Šola za starše
Sodelujemo z:


Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies).  Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogocajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste sprejeli vse piškotke.
Ne strinjam se