Pižamova osebnost je zelo podobna njegovi zunanji podobi. Velika.


26.04.2016

Za največjo sproščenostjo je največ ustvarjalnega iskanja. Boštjan Gorenc je obiskal svojo gimnazijo.

 

Avtor: Franci Novak iz 4. b
Fotograf: Andraž Žnidar iz 3. c

 

19. april 2016 je bil zgodovinski dan za Gimnazijo Kranj. Ta je ob izidu njegove uspešnice sLOLvenski klasiki 1 gostila znanega stand up komika in prevajalca Boštjana Gorenca Pižamo. Že pogled na nabito polno knjižnico je pričal o velikem zanimanju, nemogoče pa bi bilo prešteti, kolikokrat je gost množico spravil v smeh. Posebej ganljiva pa so bila srečanja med Boštjanom Gorencem in njegovimi nekdanjimi profesorji pred intervjujem in po njem. Kot se za Boštjana spodobi, je na prvo – in še marsikatero kasnejše – vprašanje intervjuja, ki sta ga vodila Natan Vovk in Tadej Rajgelj, odgovoril s šalo; s šalo na račun našega ravnatelja mag. Franca Rozmana in s še izdatnejšim smehom na svoj račun je prebil začetni led.

Kdor ga je pozorno poslušal, je lahko spoznal, da je Pižamova osebnost zelo podoba njegovi zunanji podobi. Velika. To se je predvsem kazalo v njegovih odgovorih na vprašanja, saj so združevali tako modrost o uživanju dijaških let kot humor. S poslušalci je delil svoje izkušnje z repanjem, stand upom in s prevajanjem. Za piko na i pa je poskrbela gimnazijska improvizacijska skupina ŠILA (Boštjan je bil njen prvi mentor!), ki je za konec srečanja skupaj z Boštjanom zabavala publiko.

Tako se je sprva za eno šolsko uro načrtovano druženje podaljšalo na prijetni dve in mnogi izmed udeležencev dogodka smo tako imeli priložnost spoznati Boštjana osebno, njemu pa je bil obisk Gimnazije Kranj toliko bolj v užitek, saj je podoživel trenutke, ko se je še sam šolal na njej.

    
         
   

Uporabne povezave

2019 2020 2021
junij julij avgust
p t s č p s n
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.Mednarodna matura
IB Diploma Programme

EU skladi

Erasmus

KRsKOLESOM

Šola za starše
Sodelujemo z:


Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies).  Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogocajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste sprejeli vse piškotke.
Ne strinjam se