Sankt Peterburg nas kliče


16.06.2016

Nina Žumer iz 2. g je zasedla na drugo mesto na državnem tekmovanju iz ruščine

 

Avtorica: Teja Rebernik iz 2. č

 

V četrtek, 5. maja 2016, takoj po prvomajskih počitnicah, je v prostorih Ruskega centra znanosti in kulture v Ljubljani že šestič potekalo tekmovanje iz ruščine, ki je zajemalo poznavanje ruske kulture, bralno razumevanje, slovnico in spis.

 

Po odpisanem tekmovanju se nam je v pričakovanju na rezultate mesec maj neznansko vlekel, vendar smo jih na začetku meseca junija le dočakali. Dijaki Gimnazije Kranj so bili zelo uspešni, na slavnostni podelitvi priznanj 6. junija 2016, ki je prav tako potekala v dvorani Ruskega centra znanosti in kulture, so segli po najvišjih uvrstitvah. Nagrade in priznanja so prejele naslednje dijakinje: 2. mesto Nina Žumer iz 2. g, 5. mesto Kaja Kurent iz 2. d, 7. mesto si delita dijakinji Eva Lončar iz 2. d in Teja Rebernik iz 2. č ter 10. mesto Katja Gabrovec iz 3. g. Zavidljivo nagrado je prejela Nina Žumer iz 2. g, ki bo v mesecu juliju za šest dni odpotovala na šolanje v Sankt Peterburg. Podelitev je potekala 6. junija, na Puškinov rojstni dan in posledično praznik ruskega jezika, čemur je bil prilagojen tudi kulturni program. Pri programu sta sodelovala tudi naša dijaka Drejc Flajnik na klarinetu in Rok Zupanc na klavirju, ki sta nas z izvedbo Čajkovskega popeljala v pravo rusko vzdušje. Prireditev pa je sklenil govor ravnatelja Gimnazije Kranj. Po zasluženem fotografiranju je sledila še pogostitev in počasi smo se dobitniki priznanj razšli. Na podelitvi nas je spremljala naša mentorica in profesorica ruščine Nina Gabrovšek, ki je v veliki meri pripomogla k blestečim rezultatom. Tekmovanje je res dobra izkušnja, saj smo svoje znanje ruščine lahko pokazali na državni ravni. Dobri rezultati pa nam bodo velika spodbuda pri nadaljnjem učenju.

 

Se vidimo naslednje leto!   
         
   

Uporabne povezave

2019 2020 2021
junij julij avgust
p t s č p s n
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.Mednarodna matura
IB Diploma Programme

EU skladi

Erasmus

KRsKOLESOM

Šola za starše
Sodelujemo z:


Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies).  Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogocajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste sprejeli vse piškotke.
Ne strinjam se