Začetek nečesa lepega


13.06.2017

Kranjski gimnazijci izpeljali 1. filmski večer Gimnazije Kranj

 

Avtor: Job Stopar iz 1. b

 

Gimnazija Kranj se že vrsto let v širšem slovenskem prostoru uveljavlja kot odlična šola za vse glasbenike, njena pevski zbor in orkester sta poznana več kot le gimnazijcem. Letos pa smo si dijaki na gimnaziji, ki nas bolj zanima film, spet rekli: "Zakaj pa ne bi izkoristili potenciala in talenta naših dijakov na filmskem področju in ga prikazali širši množici?" Tako je nastala ideja za 1. filmski večer Gimnazije Kranj, ki smo ga pod taktirko režiserja Oskarja Šubica, mentorice prof. Bernarde Lenaršič in tehnične ekipe pod vodstvom dijaka Gala Nagodeta premierno izvedli v četrtek, 8. 6. 2017, ob 19. uri v večnamenskem prostoru Gimnazije Kranj.

Dijaki smo skozi celotno leto na filmskem krožku pisali scenarije, zapisovali ideje in na koncu posneli svoje kratke filme ter jih poslali na tekmovanje Književnost na filmu. Naš trud je bil poplačan, saj so vsi štirje filmi prejeli srebrno priznanje, film Vidim pa je celo zmagal v svoji kategoriji. Da pa ne bi filmi ostali le v krogu filmskega krožka, smo se jih odločili premierno predvajati na filmskem večeru. Filmi Kostanj posebne sorte, Pohlepna sedmica in Vidim so vsi med gledalci poželi veliko navdušenja, ekipe pa so prejele tudi svoja zaslužena priznanja. Dogajanje je s karizmo in "humorjem" povezoval Benjamin Štangar, kratke opise filmov je združil z zgodovino kinematografije.  Kot češnja na torti je bil za vrhunec večera premierno prikazan film, ki so ga dijaki, združeni v ekipo pod imenom Soos Production, posneli v prostem času. Film Metulj je tako v sliki in govoru prikazal zgodbo deklice, ki se na izviren način sooča z mamino smrtjo, in njenega očeta, ki se trudi spremeniti na bolje, vse za hčerko. Odlična postavitev kadrov in dobra montaža sta zgodbo približali gledalcu in ganili marsikoga v publiki. 

Prireditev smo zaključili s skupinskim slikanjem in druženjem ter pogovorom o filmu, ki nas vse povezuje. S tem smo začeli tradicijo filmskih večerov in upamo, da smo odprli pot tudi večjemu, skupnemu gimnazijskemu filmu, ki bi povezal vse talente naše šole v smiselno kinematografsko celoto.   
         
   

Uporabne povezave

2019 2020 2021
junij julij avgust
p t s č p s n
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.Mednarodna matura
IB Diploma Programme

EU skladi

Erasmus

KRsKOLESOM

Šola za starše
Sodelujemo z:


Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies).  Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogocajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste sprejeli vse piškotke.
Ne strinjam se